25 Şubat 2014 Salı

mite - Serbest Çalışanlar ve Çevirmenler için Süre Takip Yazılımı

mite Nedir ve Nasıl Çalışır?



Resim kaynağı: Mite.yo.lk

mite Sistemine Genel Bakış


Mite çevrimiçi olarak çalışan ve çalışma sürenizi takip etmenize yarayan harika bir program. Özellikle serbest çalışan ve saat başına ödeme alanlar için iş başında geçen sürenin hesaplanmasını sağlıyor. En güzel yanı da zaten bu şekilde çalışan tasarımcı ve programcılar tarafından tasarlanmış olması, yani gerekli tüm işlevler mevcut ve kullanımı da çok kolay.

 Ben saat başına ödeme aldığım tüm işlerde bir süredir mite programını kullanıyorum. Program öncelikle 30 gün boyunca ücretsiz. Deneme süresinden sonra ise ayda sadece 5 € abonelik ücreti var. Getirdiği kolaylıkları düşününce ben bu fiyatı makul buldum. 

Öncelike mite ile yapabileceklerimize bir göz atalım.


Müşterini seçerek işe başla 


Programın en güzel yanı birkaç basamaktan oluşması ve kolay anlaşılır bir arabirime sahip olması. Öncelikle müşterimi belirterek başlıyorum. Müşteri 1 adını verdiğim bu müşteriyi hesabım altına kaydettikten sonra diğer adımlar için Müşteri 2 ve Müşteri 3 adıyla iki adet daha test müşterisi oluşturuyorum.

 Projeler ve Hizmetler 

Bir sonraki adımda ise proje ve hizmetlere göre düzenlemelerimi yapıyorum. Örneğin Müşteri 1 ile Teknik, Müşteri 2 ile Sanat Müşteri 3 ile de Hukuk projesi için girdi oluşturuyorum. Bu projeleri ayrı ayrı başlatma ve durduma şansım var. Her proje için de farklı hizmetler veriyorum. Örneğin Müşteri 1 ile yürüttüğüm Teknik Projesi altında çeviri hizmeti verirken, Müşteri 2 için Sanat Projesinde hem çeviri hem de redaksiyon hizmeti veriyorum. Müşteri 3 ile yürüttüğüm Hukuk projesinde ise sadece danışmanlık yapıyorum.

 Bu hizmetler için saat başı ücretimi giriyorum, para birimini seçiyorum. Proje ya da hizmetle ilgili ek bilgileri de Notlar kısmına giriyorum.

 Hazırlıklar tamam! 


Tüm hazırlıkları tamamladım. Artık çalışmaya başlayabilirim. Öncelikle Süre Takip (Time Tracking) kısmına giriyorum ve saat kısmını 0:00 olarak bırakıyorum. (0:00 değeri kronometrenin başlatılacağı konumu belirtiyor.) Ardından ilgili Müşteri altındaki Projemi ve buna bağlı hizmeti seçiyorum ve Oluştur (Create) diyorum. Bu işlem söz konusu tarih altında otomatik olarak bir girdi oluşturuyor. Örneğin:

Müşteri 1 / Teknik Proje / Çeviri

Bu girdinin yanında duran ufak saat simgesine bastığım anda ise sayaç işlemeye başlıyor. Bundan sonra tek yapmam gereken çalışmaya koyulmak. İşe ara verdiğimde saat simgesine tekrar tıklıyorum ve program otomatik olarak saat başı ücretimi çalıştığım süre ile çarparak ücreti hesaplıyor. Öğle yemeğinden sonra yeniden masama dönüyorum ve bu sefer diğer müşterimden gelen Sanat Projesi için birkaç metnin redaksiyonuna başlıyorum.

Müşteri 2 / Sanat Projesi / Redaksiyon

Saat simgesine basıyorum, sayaç başlıyor. İşi tamamladığımda yeniden süreyi durduruyorum ve ücret otomatik olarak kaydediliyor. Diğer işe kaldığım yerden devam edeceğim için önceki girdide yer alan saat simgesine basıyorum, sayaç kaldığı yerden devam ediyor.

Bu şekilde tüm ay içerisinde girdi yaptığım günler altında proje ve hizmetlerim ilgili müşterilerle bağlantılı biçimde kaydedilmiş oluyor. Raporlama kısmında ise her projeye ait fatura bilgilerimi görebiliyorum. En güzel kısmı ise tek bir tıkla tüm bu hesaplamayı Excel ya da CSV olarak dışarıya aktarabiliyorum. Mite sayesinde hem müşterilerime eksiksiz biçimde fatura sunabiliyorum hem de her ay hangi müşteri için hangi projede ne kadar süre çalıştığımı ve ne kadar kazandığımı net bir şekilde görebiliyorum.

Özellikle saat başına ücretlendirme ile çalışanlar için son derece kullanışlı olan bu programı mutlaka tavsiye ediyorum.

Cemalettin Onur İlter


Bu yazıyı beğendiyseniz, kaynak göstererek sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Cemalettin Onur İlter ile Facebook üzerinden bağlanmak için Cemalettin Onur İlter - Facebook Sayfasını beğenmeniz yeterli.

Hiç yorum yok: